Koningin Beatrix opent gebouw 'Beeld en Geluid'

donderdag 30 november 2006

Vrijdagavond 1 december aanstaande opent Koningin Beatrix het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de huisvesting van de audiovisuele collectie van Nederland en de Beeld en Geluid experience. Vanaf zaterdag 2 december is Beeld en Geluid open voor publiek.

Het collectieve audiovisuele geheugen van Nederland, noemt het instituut zichzelf. In de Beeld en Geluid experience ontdekt de bezoeker de wereld van televisie, radio, film en muziek in 15 paviljoens met titels als ‘Sterrenshow’, ‘De betovering’, ‘Kijkbuiskinderen’, ‘Dit is het nieuws’ en ‘De wereld: een dorp’. Zo kan de bezoeker in een studio de technieken voor een hoorspel toe passen of een screentest doen voor een soap. Zelf toveren met special effects, je eigen journaal samenstellen en het ook nog presenteren.

Vijftien BN’ers nemen de bezoekers aan de hand, niet in het echt maar als een virtuele gids, en geven extra informatie en tips bij de paviljoens. Dit en nog veel meer is mogelijk in de experience van Beeld en Geluid. Voor basis- en voortgezet onderwijs zijn er speciale workshops en interactieve tours. www.beeldengeluid.nl

« Terug

Sluiten