U-erbij: Benny Naber (36), industrieel ontwerper

23-06-2004

Partner bij FIER, concept & design – Trots op Nederlandse Designprijs – Wil bij UCK inspiratie in- en uitademen - Erbij gehaald door Menno Anker

“De tijd van ´Wij willen een website´ is voorbij. Het begrip ´Nieuwe media´ is volwassen geworden. Off line of on line doet er niet meer zoveel toe. Als het geheel van de communicatiemix maar smaakt. Daarom ontwerpen wij volgens de schijf van FIER: inhoud, vorm, interactie en techniek gecombineerd tot een optimale resultaat.

Een paar voorbeelden: Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) organiseerde een open dag in gevangenissen, tbs-klinieken en huizen van bewaring. Daar hing een campagne omheen met advertenties, radiospotjes en een inschrijfsite. FIER ontwierp de inschrijfsite inclusief de afhandeling van 9.000 inschrijvingen, inclusief een safety check door de KLPD. Want je wilt natuurlijk geen louche figuren op bezoek. Aan de andere kant: áls ze eenmaal binnen zijn… Digitale uitwisseling van en toegang tot allerlei werkdocumenten zie ik trouwens steeds belangrijker worden. Samen met Trans>For>>Motion pakt FIER dat nu op rond het thema stedelijke vernieuwing voor bijvoorbeeld Ondiep en Kanaleneiland. Planologen, gemeenteambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten en projectontwikkelaars staan dan continu met elkaar in contact en wisselen informatie uit. Tot slot wil ik het niet onvermeld laten: de Nederlandse Designprijs voor de ´virtuele gevangenis´. Mensen konden via de site ervaren hoe het zou zijn om in een gevangenis te werken. Nee hoor, arbeidsmarktcommunicatie hoeft niet saai te zijn…”

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten