Afscheid van Noud, welkom voor Viola

23-06-2004

Nog even en de UCK heeft een nieuwe voorzitter: Viola Peulen, hoofd communicatie bij Douwe Egberts Nederland en getrouwd met Jos. Viola en Jos hebben twee dochters van 8 en bijna 11 en wonen in het lommerrijke Maarn. Viola is nu nog penningmeester, maar loopt aan de zijlijn warm als preses. Noud en Viola over komen en gaan, de toekomst van de UCK en over (schaarse) vrije tijd. Noud's goudvissen hebben baat bij zijn afscheid…

Noud, hoe kijk je terug op het voorzitterschap? Wat zul je missen, wat niet?
"Na mijn vertrek heeft de club een compleet nieuw bestuur. Dat is goed voor het nieuwe elan en goed voor de doorstroming. Verder ben ik er trots op dat we een heleboel uitvoerend werk hebben geautomatiseerd, zodat het besturen van de club veel meer kan gaan over de inhoud van ons vak. Ik zal wel de prettige aandacht missen die het voorzitterschap met zich meebrengt."

Viola, hoe kijk je vooruit naar het voorzitterschap? Wat voor type voorzitter wil je zijn?
"Eerlijk gezegd heb ik het nu zo druk dat ik nauwelijks daarop vooruitkijk. Maar ik heb er wel zin in, en ben blij met het vertrouwen dat het bestuur aan mij geeft. Ik vind het een leuke club, kom goede en enthousiaste professionals tegen. Ik vind dat we vooral onze energie moeten steken in het organiseren van die activiteiten en bijeenkomsten waar we wat van leren, waar we wat mee kunnen. Daarom is het belangrijk dat ook de leden aangeven aan welk soort bijeenkomsten zij behoefte hebben. Zodat ze ook 'waar voor hun geld' krijgen. Ik vind dat ik daar, samen met de andere leden van het bestuur, met name energie in moet steken.”

Noud, waar stond de UCK voor jouw aantreden? Wat vind je het belangrijkste dat je tijdens je voorzitterschap hebt bereikt?
"De UCK stond al hoog in de eredivisie van de landelijke en regionale communicatieclubs. Die plek hebben we niet alleen weten te handhaven, maar zelfs kunnen versterken. Ik denk niet dat veel clubs de afgelopen jaren met meer dan 40 procent gegroeid zijn. Dat hebben we bereikt door gewoon goede én gezellige bijeenkomsten te organiseren, waar de leden (en introducés) graag naar toe komen. Een ander punt waar ik trots op ben is het gebruik van het internet. De meeste leden weten niet dat we achter de schermen een virtual office hebben gebouwd om ze sneller en beter te kunnen bedienen. Nou ja, soms gaat er nog wel eens iets mis..."

Viola, waar staat de UCK over een paar jaar ten opzichte van nu? Wat wil je bereiken?
“We moeten een club blijven, die met veel enthousiasme de communicatie in Utrecht op een (nog) hoger peil brengt. Met bijeenkomsten waar je energie van krijgt. En we moeten nog meer investeren in internet en in andere mogelijkheden om de organisatie van dit alles te professionaliseren en te vergemakkelijken. Maar of we het huidige ledenbestand met nog 40 procent kunnen laten groeien... als het minder in aantal, maar meer in kwaliteit groeit ben ik dik tevreden.”

Noud, wat zou je je opvolgster willen adviseren?
"Om het goede te bewaren, maar wel door te gaan met de vernieuwing van de club. Wees vooral eigenwijs en durf een eigen koers te varen."

Viola, Noud was een zeer karakteristieke voorzitter, laat je je door zijn stijl beïnvloeden?
“Het is moeilijk om hem te imiteren, dat zal ik ook niet doen. Ik heb Noud al gevraagd of hij als spreekstalmeester wil aanblijven. En voor adviezen sta ik altijd open!”

Noud, je houdt nu veel vrije tijd over. Wat ga je daarmee doen?
"Ik ga meer tijd besteden aan het Louis Paul Boon Genootschap. Ik wil graag politiek actief worden, maar ik weet nog niet waar en op welke manier. Verder wil ik mijn goudvissen wat meer aandacht geven; ik heb ze de laatste jaren teveel laten zwemmen."

Viola, je hebt een drukke baan. Hoe combineer je die met het voorzitterschap? Hou je nog wel vrije tijd over?
“Het is een kwestie van keuzes maken, prioriteiten stellen en discipline. Eigenlijk combineer ik nu ook al, want ik ben al penningmeester, maar heb zeker nog tijd voor mijn gezin en voor hobby's. En ik zal mijn vissen wat meer moeten laten zwemmen.”

Viola, welke vraag mis je hier en wat is je antwoord op die vraag?
“De vraag wie er nu penningmeester wordt. Daar zijn we naarstig naar op zoek. Wie heeft belangstelling? En de vraag hoe het nu komt dat er veel vrouwen in 'de' communicatie werken, er veel vrouwen lid zijn maar dat er maar eentje in het bestuur zit. Wie durft?”

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten